Norsk studietur gik til Kolding

Omkring 70 norske dagtilbudsledere og forvaltningsfolk har d. 26/9 – 28/9 været på studietur i Kolding for at besøge dagtilbud og høre om, hvordan man i Kolding Kommune arbejder med ’Læringsledelse – dagtilbud’ i praksis.

På den første dag af det to-dages studiebesøg deltog nordmændene i LSP-konferencen ’Sammen om Kvalitet’, der bl.a. kunne byde på opdateret forskning og viden om aktuelle temaer på dagtilbudsområdet i en kombination af foredrag og workshops.

På anden dag af studieturen besøgte gæsterne nogle af Kolding Kommunes dagtilbud. Desuden fik de oplæg om forvaltningens, institutionernes og LSP’s samarbejde om at forbedre kvaliteten i dagtilbuddene gennem ’Læringsledelse – dagtilbud’, samt et indblik i ledernes organisering i netværksgrupper og det arbejde, der foregår her. Gæsterne sluttede af med et besøg på byens børnekulturhus ’Nicolai for Børn’.

Gæsterne fra Norge har alle arbejdet i lignende projekter under ledelse af SePU – Senter for Praksisrettet Utdanningsforskning, Høgskolen i Innlandet, så de kender til at indgå i forpligtende samarbejder om organisationsudvikling. De var meget interesserede i, hvordan man i Kolding Kommune gennem samarbejdet med LSP, Aalborg Universitet, har valgt at fortsætte det systematiske arbejde over tid med at forbedre kvaliteten i dagtilbuddene.

Studieturen var arrangeret af emeritus rådgiver Ole Hansen, LSP, Aalborg Universitet i samarbejde med Kolding Kommune og SePU.